Kentekenplaten

Let op!  we maken platen van:
maandag tot vrijdag van 8.30 tot 17.00
zaterdag van 9:00 tot 12.00

De kentekenplaten worden niet door ons gemonteerd en of gedemonteerd!!

Waar kan ik een nieuwe kentekenplaat laten maken?

Kentekenplaten kunt u alleen laten maken bij een erkende kentekenplaatfabrikant. Deze herkent u aan het RDW-erkenningsschild en de sticker met de tekst ‘afgifte kentekenplaten’. Dat geldt ook voor AMC Zeist. Wij zijn een erkend kentekenspecialist.
rdw-erkend

Wanneer zijn uw nieuwe kentekenplaten klaar?

U kunt bij ons terecht voor allerlei soorten en maten kentekenplaten. Of het nu gaat om een auto, motor, vrachtwagen, taxi, aanhangwagen of Amerikaanse 18.2, geperst of voorzien van luxe oplegletter (matrix). Uw kentekenplaten zijn bij ons klaar terwijl u wacht.(met uitzondering van de Luxe motorplaten, als u deze voor 14.00 besteld dan zijn ze de volgende werkdag bij ons na 11.00 af te halen.)
Dit geldt ook voor: donkerblauwe kentekenplaten (voor oldtimers) Deze worden niet bij ons gemaakt. Hiervoor geldt: voor 14.00 uur besteld volgende werkdag bij ons na 11.00 af te halen.

Moet ik mij legitimeren bij nieuwe kentekenplaten?

Het antwoord is ‘ja’. Bij het bestellen (en eventueel afhalen) van kentekenplaten dient u altijd uw kentekenbewijs en een geldig legitimatiebewijs te tonen. Zonder bewijs kunnen wij niets registreren en mogen wij de platen ook niet afgeven.
Bij omwisseling van uw kentekenplaten – bijvoorbeeld standaard geperste kentekenplaten omruilen voor standaard luxe kentekenplaten – worden uw oude kentekenplaten standaard ingenomen.

Wat doe ik als mijn kentekenplaat kwijt of gestolen is?

Als u aanwijzingen heeft dat uw kentekenplaten gestolen zijn, adviseert de RDW aangifte te doen bij de politie van vermissing of diefstal. In het algemeen zal dat als er één kentekenplaat ontbreekt van een voertuig met twee kentekenplaten niet het geval zijn, maar wel als beide kentekenplaten weg zijn. U kunt de aangifte doen via internet en voor uw eigen administratie een document daarvan printen.

Voor meer informatie hierover en overige kunt u terecht op de website van de Rijksdienst voor Wegverkeer.

Hieronder hebben wij een aantal soorten kentekenplaten voor u uitgelicht. Dit zijn overigens niet alle soorten kentekenplaten die er bestaan.

Welke typen kentekenplaten zijn er?

De witte kentekenplaat is voor aanhangwagens met een maximaal toegestane maximum massa van 750 kg (inclusief het gewicht van de lege aanhanger) en aanhangsels zoals fietsendragers. Wij mogen deze kentekenplaat onbeperkt leveren op vertoon van het Voertuigbewijs (Deel IA) van het papieren kentekenbewijs of van het kentekenbewijs op creditcardformaat (ook wel kentekencard genoemd) van het trekkende/voerende voertuig. Voorwerpen die het zicht op een kentekenplaat ontnemen, zoals bijvoorbeeld een fietsdrager), moeten ook een witte kentekenplaat hebben.
witte plaat aanhanger

Handelaarskentekenplaten zijn kentekenplaten voor RDW erkende bedrijven in de voertuigbranche. De handelaarskentekenplaat is lichtgroen met zwarte letters en cijfers. Deze platen worden onder meer gebruikt om proefritten te maken.
20 groen lang HA 00 00 250 pix

De taxikentekenplaat is lichtblauw van kleur met zwarte letters en cijfers. Voertuigen die gebruikt worden voor taxivervoer zijn verplicht lichtblauwe taxikentekenplaten te voeren.
45 blauw lang dc2 TA XI 01 250 pix

De donkerblauwe kentekenplaat is bestemd voor historische voertuigen (personenauto’s, bedrijfsauto’s en motoren) met een ‘datum eerste toelating’ (datum waarop het voertuig in gebruik genomen is) van vóór 1 januari 1978 en waarvan het kentekennummer bestaat uit 2 groepen van 2 cijfers en 1 groep van 2 letters. Voor aanhangwagens boven 750 kg is het voldoende dat het voertuig vóór 1 januari 1978 is toegelaten. Bromfietsen komen niet in aanmerking voor een donkerblauwe kentekenplaat.
47 oud blauw EF 10 20 250 pix